logo2-wp

سیر تکاملی تلویزیون

سیر تکاملی تلویزیون

سیر تکاملی تلویزیون

سال‌ها پیش برای خرید تلویزیون انتخاب خیلی محدودی وجود داشت و بر اساس این سوال که تلویزیون رنگی بخریم یا سیاه و سفید تصمیم گیری می شد. امروز دنیای تلویزیون بسیار متفاوت است و جدیدترین تکنولوژی تلویزیون در بازار موجود است. در این مقاله با سیر تکاملی تلویزیون و تکنولوژی های آن آشنا میشویم.

 

تلویزیون هوشمند

 

حتماً زیاد اسم تلویزیون هوشمند را شنیده‌اید و اینکه چه فرقی با تلویزیون معمولی دارد، سوال بسیار مهمی است. منظور از تلویزیون هوشمند، تلویزیون هایی است که ست‌آپ باکس یا گیرنده‌ی شبکه‌های دیجیتالی داخلی دارند و قابلیت دسترسی و استفاده از اینترنت را به عنوان یک گزینه‌ی کاربردی و امروزی دارار هستند.

تلویزیون هوشمند قابلیت‌های نرم‌افزاری متعددی دارد اما ویژگی اصلی و الزامی، دسترسی به اینترنت و امکان استفاده از دنیای وب است.

 

انواع تلویزیون بر اساس فناوری نمایشگر

 

 – CRT TV

 – PLASMA TV

 – LCD TV

 – LED TV

 – OLED TV

 – OLED TV

 

CRT TV

 

شامل تفنگ‌های الکترونی است که اشعه و ماسکی تولید می‌کند که در کنار هم تصاویر را روی صفحه ایجاد می‌کنند. این پیشرفت تاریخی (نمایشگر تلویزیون CRT) به نام Braun Tube نیز مشهور است زیرا CRT توسط یک فیزیکدان آلمانی به نام کارل فردیناند براون اختراع شده است. فناوری CRT خیلی ساده است. این فناوری از تفنگ‌های الکترونی استفاده می‌کند که اشعه‌های الکترون‌ را در طول صفحه‌نمایش منتشر می‌کند. این الکترون‌ها با ماده فسفری یا تابنده واکنش نشان می‌دهد، صفحه‌نمایش را روشن می‌کند تا تصاویر ایجاد شود. با این حال، فناوری CRT معایبی هم داشت. برای پیشگیری از اعوجاج تصویر، دستگاه‌های تلویزیون CRT حجیم و سنگین بودند. علاوه بر اندازه نامطلوبشان، به چشم بینندگان فشار می‌آوردند و امواج الکترومغناطیس مضری را ساطع می‌کردند.

 

crt tv
 

 Plasama TV

 

این تلویزیون‌ها برای نمایش پیکسل‌ها از سلول‌هایی استفاده می‌کنند که حاوی گاز یونیزه شده یا همان پلاسما هستند
مهم‌ترین ویژگی تلویزیون‌های پلاسما نرخ بروزرسانی یا رفرش ریت آن است.

درواقع هر چه نرخ بروزرسانی تلویزیون بالاتر باشد، تاری کمتری را مشاهده خواهید کرد. نرخ بروزرسانی تلویزیون‌های پلاسما 600 هرتز است.

تلویزیون‌های پلاسما را می‌توان در ابعاد غول‌آسا تولید کرد. ( 152 اینچ).

عدم پشتیبانی تلویزیون های پلاسما از رزولوشن های بالای 1080P  مشکل اساسی آنهاست

برترین مزیت پلاسما قیمت مناسب آن مخصوصا در تلویزیون هایی با سایز بزرگ میباشد
در پلاسما از شیشه استفاده می‌شود كه البته این یك مزیت برا ی پلاسما است كه ضربه به صفحه نمایش آن آنرا خراب نمی كند ولی در عوض باعث سنگین شدن دستگاه می‌شود که حمل و نقل آن را مشکل می‌سازد.

 

تفاوت LCD و LED

 

تلویزیون‌های LED همان تلویزیون‌های LCD اند و میتوان گفت که به دلیل استفاده از سیتم جدید نور پس زمینه در LED ها، این تلویزیون‌ها نسخه جدیدتر LCDها هستند.

تلویزیون LED از دیودهای ساطع کننده نور استفاده میکند، در حالیکه تلویزیون LCD از لامپ های فلوئورسنت استفاده می کند.

اما هر دوی این تلویزیون ها از تکنولوژی صفحه نمایش بلور مایع استفاده می کنند. تفاوت اصلی این تلویزیون ها در قسمت پشتی آن ها و نور پس زمینه آن ها است.

از عمده‌ترین مشکلات تلویزیون‌های LCD، میتوان به نبود قابلیت نمایش رنگ مشکی به طور کامل و عمیق اشاره کرد؛ که این مشکل به خاطر استفاده از لامپ‌های فلورسنت برای روشن‌سازی صفحه هست. فقدان قابلیت رنگ مشکی به‌طور عمیق باعث افت کیفیت تصویر می‌شود.

اما در تلویزیون‌های LED، به دلیل استفاده از لامپ‌های کوچک LED، وضوح تصویر و عمق رنگ‌ها بیشتر است.
یکی از دلایل برتری نسبی LED به LCD همین نور پس‌زمینه و کیفیت بسیار برتر تلویزیون‌های LED هست.

 

lcd tv
 

معرفی تلویزیون‌های OLED و QLED

 

فناوری OLED مخفف عبارت دیود ارگانیک، تابش‌ دهنده‌ی نور است. به بیان بسیار ساده صفحات OLED از LED های اورگانیک کوچکی استفاده می کنند، که در صورت دریافت الکتریسیته نور رنگی از خود ساطع می‌کنند. هر لامپ ال ای دی به تنهایی یک پیکسل پنل تلویزیون OLED را تشکیل میدهند.

در نتیجه برای ساخت این تلویزیون‌ها به میلیون‌ها عدد لامپ LED نیاز است. هر کدام از این میلیون‌ها LED کوچک میتوانند به تنهایی و به صورت مستقل از یکدیگر،رنگ خاص خود را تولید کنند یا روشن و خاموش شوند.

هنگام نمایش رنگ سیاه نیز LED های متناسب با پیکسل‌ های سیاه کاملا خاموش می‌شوند که منجر به ایجاد عمیق‌ ترین رنگ سیاه ممکن و کنتراست بی‌ نهایت می‌ شود.

پنل QLED از فناوری های برتر تلویزیون می باشد و این امکان را فراهم می کند تا صحنه ها را با جزئیات کامل ببینید. این نوآوری با تقویت میزان روشنایی و نقاط کوانتومی تصویر سعی در تولید بهترین تصاویر را دارد.

دیدن میلیون‌ها رنگ بر روی نمایشگر تلویزیون و بهره گیری از فناوری های پیشرفته در بخش تصویر این قابلیت را فراهم می کند تا برترین و زنده ترین صحنه ها را مشاهده نمایید.

درکنار این فناوری ها و در ماوراء این تصاویر شگفت انگیز پردازشگر تصویر Q Engine قرار گرفته است. این موتور پردازشگر تصویر با توان بالا طیف عظیم رنگ ها و فناوری های برجسته را با هم ادغام خواهد کرد تا برترین و واقعی ترین صحنه ها را ایجاد کند. QLED یک تکنولوژی تابشی است. تابشی به تکنولوژی‌هایی گفته می‌شود که در آن‌ ها نور از ابتدا به‌ صورت رنگی تابیده می‌شود و نیازی به عبور از فیلتری خاص برای به‌ دست آوردن رنگ ندارد.

دیدگاهتان را بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

سوالی دارید ؟

کارشناسان ما پاسخگوی شما هستند

  • 02178409
  • info@goldtechnic.ir